WEKO3
アイテム
ヒノキ小径木間伐材を活用したまな板の抗菌性
https://hijiyama-u.repo.nii.ac.jp/records/107
https://hijiyama-u.repo.nii.ac.jp/records/10727ddeb04-d9b1-43c6-af4d-dc439cebfac1
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2023-02-16 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | ヒノキ小径木間伐材を活用したまな板の抗菌性 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Antibacterial test of chopping board utilized small lumber from thinning of white cedar | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | ヒノキまな板 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 生菌数 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 大腸菌 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 大腸菌群 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 抗菌試験 | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||
著者 |
平田, 健
× 平田, 健
|
|||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | Chopping boards produced from the thinning of white cedar were used for an antibacterial test using an all-round welsh onion. The lumber used was straight grain and with knots. The control chopping board was made from spruce wood. An antibacterial effect was observed on all chopping boards, especially on the straight grain chopping board. The viable count on the straight grain chopping board was not immediately counted after the application of welsh onion suspensions. After 2h, the viable count on the straight grain chopping board decreased to 6 CFUs/25㎝2. The antibacterial effect of the chopping board was better for coliforms than for live bacteria. In the future, it is imperative to discuss the antibacterial effects of different chopping boards and the permeability of welsh onion suspensions in the chopping board. | |||||||||||||
書誌情報 |
比治山大学紀要 en : Bulletin of Hijiyama University 号 24, p. 205-209, 発行日 2018-03-31 |
|||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 比治山大学 | |||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 2188-899X | |||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AA12716333 | |||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||
出版タイプ | AM | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa |