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  1. 紀要
  2. 比治山大学短期大学部紀要
  3. 第53号

広島の中山間地域における地産地消を通した地域連携の取り組み —ひろしま さとやま未来博2017に参加して—

https://hijiyama-u.repo.nii.ac.jp/records/215
https://hijiyama-u.repo.nii.ac.jp/records/215
19b7c5ad-33d2-4d63-82fb-7ae7450c0615
名前 / ファイル ライセンス アクション
04.pdf 04.pdf (1.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-02-20
タイトル
タイトル 広島の中山間地域における地産地消を通した地域連携の取り組み —ひろしま さとやま未来博2017に参加して—
言語 ja
タイトル
タイトル Regional Collaboration through Local Production for Local Consumption in the Hilly and Mountainous Areas of Hiroshima —Participating in Hiroshima Satoyama Future Expo 2017—
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 地産地消
キーワード
主題Scheme Other
主題 多世代交流
キーワード
主題Scheme Other
主題 地域連携
キーワード
主題Scheme Other
主題 郷土料理
キーワード
主題Scheme Other
主題 中山間地域
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 山崎, 初枝

× 山崎, 初枝

ja 山崎, 初枝

ja-Kana ヤマサキ, ハツエ

en YAMASAKI, Hatsue


Search repository
河合, 亜利沙

× 河合, 亜利沙

ja 河合, 亜利沙

ja-Kana カワイ, アリサ

en KAWAI, Arisa


Search repository
佐藤, 健一

× 佐藤, 健一

ja 佐藤, 健一

ja-Kana サトウ, ケンイチ

en SATOH, Kenichi


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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the hilly and mountainous areas of Hiroshima Prefecture, where the outflow of local populations is occurring mostly among the younger generations, the shrinking size of settlements and the aging of communities are progressing much faster than for the country as a whole. In order to achieve sustainable communities in such hilly and mountainous areas in Hiroshima Prefecture into the future, ""Hiroshima Satoyama Future Expo 2017"", a project to promote exchange between human resources through participation by residents of the prefecture, was held in these regions from March until the end of November 2017.|For this research, the authors participated in this project by collaborating with high school and cooking groups from the Geihoku Region to organize workshops on local cuisine, and to propose and develop new menus that use local specialty products. The authors also participated in other events, and implemented a questionnaire about local production for local consumption.|Through participation in this project, the authors learned about current conditions and concerns in hilly and mountainous areas, and how to encourage exchange between human resources through regional collaboration.|Keywords:|Local production for local consumption, Regional collaboration, Local cuisine, Hilly and mountainous areas, Exchange between human resources"
書誌情報 比治山大学短期大学部紀要
en : Bulletin of Hijiyama University Junior College

号 53, p. 33-44, 発行日 2018-03-31
出版者
出版者 比治山学園・比治山大学短期大学部
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1345-465X
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11351793
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
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Ver.1 2023-07-25 11:00:39.586948
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